T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 15/04/2019

* Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temelleri 1978 yılında dönemin Sosyal Güvenlik Bakanı Hilmi İşgüzar tarafından atılmıştır.

* SSK Hastanesi olarak temeli atılan bina uzun bir süre atıl durumda kalmıştır.

* 2006 yılında Kozaklı’ya davet edilen dönemin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tadilat yapılması ve hastanenin hizmete açılması için talimat vermiştir.

* 2007 yılında tadilat, bakım ve deprem güçlendirmesi yapılan hastane 2009 yılında Nevşehir Devlet Hastanesi’ne teslim edilmiştir.

* 3 Ocak 2011 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi Ek Bina’sı statüsüyle hizmete açılmıştır.

* Hastane kampüsünün arsa alanı 30.000 m² olup, kapalı alanı 17.500 m² dir.

* Hastane ana binası; acil katı, giriş kat ve 3 kat yataklı servis olmak üzere 5 katlıdır. Tek kişilik hasta odalarında klima, buzdolabı, lcd tv, motorlu hasta karyolası, wc, banyo ve yatak olabilen refakatçi koltuğu bulunmaktadır. Toplam 170 yatak kapasitesine sahiptir.

HASTANEMİZDE UYGULANAN BAZI TEDAVİ YÖNTEMLERİ

* REHABİLİTASYON TEDAVİ UYGULAMALARI

* LOKOMAT CİHAZI (Robotik Yürüme Tedavisi)

* HİDROTERAPİ

* HOT-PACK

* COLD-PACK

* FONOFOREZİS

* ULTRASON

* TENS

* LASER

* COMPEX

* TRAKSİYON (CERVİCAL-LOMBER)

* PARAFİN

*UZAY TERAPİ

*WHİRLPOOL (Girdap Banyosu)

* Ayrıca, Hastanemizde Kozaklı Kaplıcalarından elde edilen doğal termal su tedavide etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

* Kaynağından çıkan mineral bakımından oldukça zengin olan termal su hiç bir ön arıtma ve revizyona tabi tutulmadan doğal haliyle tedavi havuzlarımızda kullanılmaktadır.

* Kaynağından yüksek ısıda çıkan termal su soğutma kulelerinde doğal olarak soğutularak 36-42 santigrat dereceye düştükten sonra, hidroterapistler yardımıyla hastalarımızın tedavisinde kullanılmaktadır.

ÖZELLİKLER;

* Çeşitli adale ve kemik rahatsızlıkları

* Kireçlenme, bel ve boyun fıtığı ve siyatik

* Kısmi felç