T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 24/09/2018

* Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temelleri 1978 yılında dönemin Sosyal Güvenlik Bakanı Hilmi İşgüzar tarafından atılmıştır.

* SSK Hastanesi olarak temeli atılan bina uzun bir süre atıl durumda kalmıştır.

* 2006 yılında Kozaklı’ya davet edilen dönemin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tadilat yapılması ve hastanenin hizmete açılması için talimat vermiştir.

* 2007 yılında tadilat, bakım ve deprem güçlendirmesi yapılan hastane 2009 yılında Nevşehir Devlet Hastanesi’ne teslim edilmiştir.

* 3 Ocak 2011 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi Ek Bina’sı statüsüyle hizmete açılmıştır.

* Hastane kampüsünün arsa alanı 30.000 m² olup, kapalı alanı 17.500 m² dir.

* Hastane ana binası; acil katı, giriş kat ve 3 kat yataklı servis olmak üzere 5 katlıdır. Tek kişilik hasta odalarında klima, buzdolabı, lcd tv, motorlu hasta karyolası, wc, banyo ve yatak olabilen refakatçi koltuğu bulunmaktadır. Toplam 170 yatak kapasitesine sahiptir.